tiistai 9. helmikuuta 2010

Musiikkia korvilleni

Aikaa sitten tilatut musiikki-CD:t alkavat kasaantua kotiovelle. Tänään postitäti sai kiroilla kantaessaan minulle kolmea pakettia. Sisältä löytyi:Blue Dragon Original Soundtrack on yksi Nobuo Uematsun Final Fantasy -uran ulkopuolisia taidonnäytteitä, ja tuo mukavasti mieleen vanhempaa FF -tuotantoa, nojaillen selkeisiin melodioihin ja kokeillen pöhkön progressiivisia action-teemoja. Peliä en itse ole kokenut, mutta netistä ladattu ääniraita inspiroi ostokseen.

Shadow of the Colossus on ääniraidaltaan vähintään yhtä massiivinen kuin pelin ulkoinen toteutus. Kō Ōtani on säveltänyt ääniraitoja muutamiin peleihin, mutta on työskennellyt päätoimisesti Japanin elokuvateollisuuden pyörityksessä. Sinfoniaorkesterin mahtipontiset sulosoinnut saavat kuulijan tuntemaan itsensä pieneksi ja tuntemaan syvää kunnioitusta kokemusta kohtaan. Pelin kokeminen ei pakollista nautinnon kannalta.

Ja sokerijärkäleenä kaiken päällä uunituore Final Fantasy XIII Limited Edition Special Box. Kun Final Fantasy X julkaistiin tylsine hahmoineen ja tylsähköllä, enemmän ambient-henkisellä ääniraidalla varustettuna, julistin Final Fantasy -soundtrackit osaltaan kuolleeksi mielessäni. Syytin asiasta jostain syystä säveltäjä Masashi Hamauzua joka vastasi suuresta osasta sisältöä. Sittemmin enemmän Hamauzun (etenkin orkestraaliseen) tuotantoon tutustuttuani olen muuttanut mieleni ja päätin tilata tämän kauniin, kimmeltävän paketin, jonka sisältöön en uskaltaisi kajota jotta se pysyisi aina näin täydellisenä. Hamauzu on fantastinen, monipuolinen säveltäjä ja sovittaja, jonka tyyliin sisään pääseminen ei välttämättä tapahdu ihan korvan käänteessä.

Eiköhän tämä joskus pidä aukaista ja kommentoida jotenkin…

EDIT: Muutaman raidan kuuntelut jälkeen paisuneet tuotantoarvot ainakin huomaa. Hyvin paljon J-Pop vaikutteita. Valtavirtaistettujen tunnarien väliin mahtuu varmaan muutakin.

Ei kommentteja: